Skip to main content

Συχνές ερωτήσεις

Το 4teachers δεν απευθύνεται σε ειδικούς της Πληροφορικής. Επομένως, το πρώτο μας μέλημα είναι η διευκόλυνσή σου. Η εφαρμογή λειτουργεί σε οποιονδήποτε σημερινό υπολογιστή ή συσκευή με σύνδεση στο Internet και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσο απλό και εύχρηστο είναι το πρόγραμμα.


Θελω να έχω άμεση επικοινωνία με τους μαθητές μου και τους γονείς τους και να είναι πάντα ενήμεροι για την πρόοδό τους και για γεγονότα που τους ενδιαφέρουν. Το 4teachers μου δίνει αυτή τη δυνατότητα;

Φυσικά και μπορείτε να έχετε άμεση επικοινωνία με γονείς και μαθητές αλλά και να τους έχετε πάντα ενήμερους αφού πλέον μέσω του 4teachers έχουν και αυτοί το δικό τους portal.

Μέσω του 4teachers μαθητές και γονείς μπορούν άμεσα να έχουν ενημέρωση για όλα τα παρακάτω:

  • Όλα τα γεγονότα που αφορούν το Τμήμα του μαθητή και προέρχονται από τις καταχωρήσεις σας στο «Ημερολόγιο», πχ διαγωνίσματα, εκδηλώσεις, κλπ.

  • Όλες τις βαθμολογίες του μαθητή (από διαγωνίσματα, τρίμηνα) και τις σχετικές παρατηρήσεις σας.

  • Τις ημερομηνίες και τα κεφάλαια που εξετάστηκε προφορικά.

  • Τις ημερομηνίες απουσιών και τα μαθήματα / κεφάλαια στα οποία απουσίαζε.

  • Όλες τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στον μαθητή και την εξέλιξη τους. Επιπλέον ο μαθητής μπορεί να απαντήσει ή να στείλει κάποιο αρχείο σχετικά με την εργασία.

  • Τις γενικές παρατηρήσεις που αφορούν τον μαθητή. Ορισμένα από τα παραπάνω μπορούν να τα βλέπουν μόνο οι γονείς, πχ τις παρατηρήσεις.

  • Ακόμη μέσω του portal μπορείτε να ανταλλάξετε μηνύματα με γονείς ή μαθητές.

Παρακάτω βλέπετε το portal γονέων και μαθητών:

Είναι ασφαλή τα δεδομένα μου; Ποιος άλλος τα βλέπει;

Κρατώντας τα δεδομένα σας στον υπολογιστή, στο κινητό και στην ατζέντα σας πολλά μπορούν να πάνε "στραβά". Καταστροφή σκληρού δίσκου, κλοπή κινητού ή απώλεια της ατζέντας συμβαίνουν καθημερινά. Το 4teachers είναι μια internet cloud υπηρεσία κι έτσι εξ' ορισμού, εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και διαθεσιμότητας των δεδομένων σας (ακεραιότητα και προστασία), καθώς και πρόσβαση σ’ αυτά μόνο από εσάς. Κανένας άλλος δε μπορεί να τα δει αφού τηρούμε υψηλά πρότυπα φυσικής και ηλεκτρονικής ασφάλειας. Αποθηκεύουμε όλα τα δεδομένα σας σε ασφαλές data center το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά ISO 27001.

 
Πώς έχω πρόσβαση στην υπηρεσία 4teachers;

To 4teachers είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία (WEB). Με άλλα λόγια, μπορείτε να έχετε πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (PC, laptop, MAC, smartphone, tablet) αρκεί αυτή να έχει σύνδεση στο internet. Έτσι, μέσω οποιουδήποτε web browser μπορείτε να έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία σας κάθε στιγμή, απ’ όπου κι αν βρίσκεστε.

 
Ποιες είναι οι διαφορές της Standard και της Premium έκδοσης;

Η εφαρμογή 4teachers διατίθεται στην Standard έκδοση ΔΩΡΕΑΝ σε όλους, για ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Αν κάνετε τώρα την εγγραφή σας μπορείτε να ενημερωθείτε και να απολαύσετε τις δεκάδες λειτουργίες που προσφέρει η standard έκδοση σε κάθε εκπαιδευτικό, όπως ημερολόγιο, προσωπικό portfolio, περιβάλλον συνεργατών για αναζήτηση χρήσιμου εκπαιδευτικού υλικού και επικοινωνία με συναδέλφους σας.
Η Premium έκδοση, περιέχει επιπρόσθετες παροχές, σχετικά με τη διαχείριση των μαθητικών θεμάτων, τις βαθμολογίες τους, την επικοινωνία με γονείς και μαθητές καθώς και την οργάνωση της διδασκομένης ύλης. Η ετήσια συνδρομή της Premium έκδοσης του 4teachers, ανέρχεται στα 49 € (η τιμή συμπεριλαμβάνει τον ΦΠΑ).

Πώς γίνεται η ανανέωση και η πληρωμή στην Premium έκδοση του 4Teachers;

Η Premium έκδοση του 4teachers διατίθεται με ετήσια συνδρομή χωρίς χρονικούς περιορισμούς, συμβόλαια ή κάποιου άλλου είδους δέσμευση. Κάνοντας, λοιπόν, την αρχική εγγραφή σας από το site του 4teachers στην Standard έκδοση και αφού δοκιμάσετε δωρεάν για δύο μήνες όλα τα εργαλεία που σας προσφέρονται, μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε να κάνετε ανανέωση στην Premium έκδοση, όπου θα διαλέξετε με ποιον τρόπο θα πραγματοποιήσετε την πληρωμή της συνδρομής σας (με πιστωτική κάρτα ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό).

Έχω κάποια χρονική δέσμευση αν εγγραφώ στην υπηρεσία;

Με το 4teachers δεν έχετε καμία απολύτως χρονική δέσμευση. Αν έχετε την Premium έκδοση και κάποια στιγμή αποφασίσετε ότι δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε ως premium συνδρομητής, απλά δεν ανανεώνετε τη συνδρομή σας τον επόμενο χρόνο και αυτή μετατρέπεται σε Standard.

Υπάρχει η δυνατότητα να πάρω τα δεδομένα μου από το 4teachers και σε τι μορφή;

Με τα εργαλεία του 4teachers μπορείτε, όποτε θέλετε, να εξάγετε όλα σας τα δεδομένα. Σε αυτήν την περίπτωση όλα τα στοιχεία που έχετε καταχωρίσει στο 4teachers θα αποθηκευθούν στον Η/Υ σας σε τοπικά αρχεία, έτσι ώστε να μπορούν να δεχθούν επεξεργασία. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι τα δεδομένα που έχετε καταχωρίσει είναι δικά σας και μπορούν να απεξαρτηθούν από τη χρήση της υπηρεσίας.

Μπορώ να αποθηκεύσω τις φωτογραφίες των μαθητών μου για να τους θυμάμαι καλύτερα;

Φυσικά και μπορείτε. Τώρα με το 4teachers έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε κάθε στιγμή τις φωτογραφίες των μαθητών σας ώστε να μην πιαστείτε ποτέ ξανά απροετοίμαστος σε συγκεντρώσεις γονέων. Όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα, μπορείτε να τους ομαδοποιήσετε ανά τμήμα ή να τους βλέπετε όλους μαζί. Και σε λίστα ή σε εικονίδια! Έτσι θα βλέπετε τα ονόματα και τα πρόσωπα των μαθητών σας απλώς με ένα «κλικ».

Με το 4teachers μπορώ να φτιάξω το βιογραφικό μου. Μπορώ όμως να το εκτυπώσω ή να το αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου;

Και βέβαια. Τώρα με το 4teachers μπορείς να καταχωρείς και να εκτυπώνεις το βιογραφικό σου όπως απαιτούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Τα πεδία συμπλήρωσης είναι έτοιμα, τα συμπληρώνεις και το βιογραφικό σου είναι ήδη έτοιμο και σε λίγο τυπωμένο!

Τι ακριβώς περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Ημέρας στην Αρχική σελίδα;

Στο πρόγραμμα ημέρας μπορείς να δεις όλα τα μαθήματα που έχεις για την τρέχουσα ημέρα όπως ακριβώς τα έχεις καθορίσει στο Ωρολόγιο Πρόγραμμά σου. Έτσι, με μία γρήγορη ματιά στην αρχική σου σελίδα στο 4teachers μπορείς να δεις εύκολα και γρήγορα τι μαθήματα έχεις σήμερα!

Και σε τι διαφέρει το πρόγραμμα ημέρας από τα γεγονότα μου;

Το Πρόγραμμα ημέρας αφορά το πρόγραμμα σου σύμφωνα με τα μαθήματα που έχεις δηλώσει στο ωρολόγιο πρόγραμμά σου ενώ τα γεγονότα μου αφορούν συναντήσεις, εργασίες διαγωνίσματα που μπορεί να έχει προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα ή τους επόμενους μήνες. Επομένως, από την αρχική σου σελίδα έχεις κατευθείαν μία εικόνα του τι έχεις να κάνεις για την σημερινή σου ημέρα χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς ατζέντα ή σημειωματάρια μαζί σου.

Ο χώρος μου

Στις εργασίες υπάρχουν πολλές επιλογές χαρακτηρισμού της κατάστασής τους (Ολοκληρώθηκε, Σε εξέλιξη, Αναβλήθηκε, Ακυρώθηκε). Σε τι χρησιμεύουν όλα αυτά;

Είναι πολύ χρήσιμο για την εργασία σου να ξέρεις ( π.χ. ότι αναβλήθηκε το μάθημα λόγω απεργίας ) σε περίπτωση που θελήσεις να το αναπληρώσεις. Επίσης, ακόμα πιο χρήσιμο είναι ότι το 4teachers έχει τη δυνατότητα να σου υπενθυμίζει τις εργασίες που έχεις να κάνεις και ειδικά όταν πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία, έτσι ώστε τίποτα να μην σου ξεφεύγει!

Ο χώρος μου

Μπορώ να αποκρύψω τα στοιχεία μου από τους υπόλοιπους χρήστες;

Φυσικά και μπορείς. Απλά πρέπει να γνωρίζεις ότι έτσι δεν μπορείς να ενταχθείς σε κάποια κοινότητα συναδέλφων γιατί κανένα μέλος δεν θα μπορεί να σε δει , όλοι οι συνεργάτες σου θα διαγραφούν και δεν θα μπορείς να ανταλλάσεις μαζί τους υλικό και απόψεις. Τα αρχεία σου ωστόσο, θα παραμείνουν δημόσια (όσα έχεις ορίσει δημόσια) χωρίς να εμφανίζεται το όνομά σου. Αν όμως επιμένεις να παραμείνεις «κρυφός», μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 4teachers καθαρά σαν προσωπικό εργαλείο σου.

Προσωπικά στοιχεία προφίλ

Αν έχω κάποιο πρόβλημα, με ποιον θα επικοινωνήσω;

Η ομάδα του 4teachers είναι πάντα στη διάθεσή σου για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου σχετικά με την εφαρμογή του 4teachers ή οτιδήποτε άλλο θελήσεις. Πέρα από τις «Συχνές Ερωτήσεις», μπορείς να ανατρέξεις στη «Βοήθεια» που παραθέτουμε όλη τη λειτουργικότητα της εφαρμογής με εύκολο τρόπο, για να βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

Επιπλέον, ως εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείς να στείλεις και προσωπικό μήνυμα στην ομάδα υποστήριξης κάνοντας χρήση των «Αιτημάτων» απ’ την επιλογή «Ο Λογαριασμός μου» και φυσικά να ζητήσεις τηλεφωνική βοήθεια στο 210-6990401 τις καθημερινές 08:00-20:00 και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 09:00-17:00.

Κρατάω τα στοιχεία των μαθητών μου στο office, το ιστορικό τους σε αρχεία word, τους βαθμούς τους στο excel τις αιτήσεις μου σε σκαναρισμένα αρχεία, και τα ραντεβού μου στην ατζέντα μου. Τι παραπάνω θα μου προσφέρει το 4teachers;

Αυτό που περιγράφει η ερώτηση είναι ο «κακός» τρόπος για να εργάζεται ένας εκπαιδευτικός σήμερα. Διάσπαρτη πληροφορία, σε αρχεία εδώ και εκεί που είναι πιθανό να ξεχάσουμε την ύπαρξή τους και πληροφορία η οποία είναι αποθηκευμένη στον τοπικό σκληρό δίσκο του χρήστη με χειροκίνητα backup σε στικάκια. Με το 4teachers μπαίνετε στον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας που πρέπει να ισχύει σε κάθε εκπαιδευτικό σήμερα και που η τεχνολογία έχει κάνει προσιτό πια στον καθένα. Ένα μεγάλο όφελος που έχετε με το 4teachers είναι ότι όλα σας τα στοιχεία είναι συγκεντρωμένα στο ίδιο περιβάλλον για να έχετε πάντα τον έλεγχο και την οργάνωση που χρειάζεστε καθημερινά. Δεύτερον, όλα σας τα στοιχεία είναι προσπελάσιμα από παντού. Δημιουργείτε μία άσκηση από το σταθερό σας υπολογιστή στο σπίτι, κάνετε δυο μικροδιορθώσεις από τον υπολογιστή του σχολείου, τη δείχνετε στους μαθητές σου από το tablet της αίθουσας και ακόμη μπορείτε να τη δείτε και από το κινητό σας!

Επίσης, εφόσον έχετε συγκεντρώσει επαρκώς όλη την πληροφορία στο 4teachers μπορείτε να επωφεληθείτε από έξυπνα στατιστικά στοιχεία και αναφορές για τη συνολική εικόνα των μαθητών σας και της δουλειάς σας. Τέλος, με το 4teachers γίνεστε μέλος της πιο καινοτόμου κοινότητας εκπαιδευτικών, αποκτάτε μοναδικές συμβουλές και βοήθεια από τον ΕΠΑΦΟ, την πιο έγκυρη εταιρεία Πληροφορικής για την εκπαίδευση, και απολαμβάνετε επαγγελματικής υποστήριξης από τα εξειδικευμένα στελέχη μας 365 μέρες τον χρόνο!