Skip to main content

Ιστορικό της εταιρείας ΕΠΑΦΟΣ

Ο ΕΠΑΦΟΣ ιδρύθηκε το 1987 και από την πρώτη στιγμή ειδικεύτηκε στη μηχανογράφηση στο χώρο της Εκπαίδευσης. Πιστεύοντας ότι η Πληροφορική θα αποτελέσει το όχημα για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλους τους τομείς της, προχώρησε σταθερά πάνω σ' αυτή τη βάση και είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής λύσεων Πληροφορικής ειδικά για τον εκπαιδευτικό χώρο.

Η εταιρεία, διαθέτει σύγχρονα ολοκληρωμένα προϊόντα πληροφορικής, τόσο στο software όσο και στο hardware, για κάθε είδους εκπαιδευτικό οργανισμό και εκπαιδευτικό που καλύπτουν ποικίλες και διαφορετικές ανάγκες: διαχειριστικά λογισμικά, λύσεις για την επικοινωνία του εκπαιδευτηρίου με το κοινό του μέσω του διαδικτύου, εκπαιδευτικές εφαρμογές, ηλεκτρονική ενημέρωση, ειδικές λύσεις όπως η δημιουργία των ωρολογίων προγραμμάτων, οι εκπαιδευτικές νομοθεσίες, ειδικές εκδόσεις κλπ.

Ο ΕΠΑΦOΣ επίσης μπορεί να σας προμηθεύσει με κάθε είδους εξοπλισμό και ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής και επικοινωνιών. Σε μια εποχή που η αξιοποίηση των σύγχρονων διαθέσιμων τεχνολογιών κρίνεται απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη, στόχος του ΕΠΑΦΟΥ είναι να αποτελέσει τον στενότερο συνεργάτη σας.

Στηριζόμαστε πάντα σε αξιόπιστα, δοκιμασμένα προϊόντα πληροφορικής, τα οποία συνθέτουμε και ολοκληρώνουμε μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχουμε, έτσι ώστε κάθε εκπαιδευτήριο ανεξάρτητα από το μέγεθός του, να μπορεί να απολαμβάνει λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις δικές του ανάγκες. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρείες του χώρου της Πληροφορικής τόσο στο χώρο του εξοπλισμού όσο και στο χώρο του λογισμικού ενώ παράλληλα φροντίζουμε οι τιμές μας να είναι πάντοτε ανταγωνιστικές και οικονομικές.

Οι άνθρωποι του ΕΠΑΦΟΥ αναλαμβάνουν όλα τα στάδια της υλοποίησης μια μηχανογραφικής λύσης: από την έρευνα και τη μελέτη εφαρμογής μέχρι την εγκατάσταση και την εκπαίδευση. Φυσικά είμαστε διαρκώς δίπλα σας, στο κρισιμότερο μέρος του έργου που είναι η συνεχής υποστήριξη οποιασδήποτε μηχανογραφικής λύσης και η διαρκής συνεργασία με τους υπευθύνους του εκπαιδευτηρίου, έτσι ώστε ο μηχανογραφικός εξοπλισμός που προμηθευτήκατε να λειτουργεί απρόσκοπτα και να το αξιοποιήσετε στο μέγιστο βαθμό

Οι εκπαιδευτικοί κάθε τύπου και βαθμίδας χρειάζονται σήμερα σύγχρονα Ολοκληρωμένα Συστήματα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που να αυτοματοποιούν όλες τις λειτουργίες τους και να υποστηρίζουν συνολικά τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Οι εφαρμογές και οι λύσεις του ΕΠΑΦΟΥ θα σας δώσουν τη δυνατότητα να πετύχετε την εξελιγμένη λειτουργία που πρέπει να έχει κάθε σχολείο και να απελευθερωθείτε από τις εργασίες που ροκανίζουν το χρόνο σας.

Η Ανάπτυξη Εφαρμογών

Ο ΕΠΑΦΟΣ αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη λογισμικού κάθε είδους. Η εταιρεία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε εφαρμογές βάσεων δεδομένων, εξειδίκευση σε συστήματα WEB, μεγάλη τεχνογνωσία στα σύγχρονα εργαλεία RDBMS και σε όλα τα visual περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών.

Το τμήμα Ανάπτυξης Λογισμικού ειδικεύεται στην ανάλυση, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη Συστημάτων Πληροφορικής, έχοντας πάντα ως στόχο να προσφέρει προγράμματα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που καλύπτουν και τις πλέον εξειδικευμένες επιχειρησιακές ανάγκες.

Η εταιρεία επενδύοντας σημαντικά στην έρευνα εξελίσσει διαρκώς τη μεθοδολογία με βάση την οποία αναπτύσσονται όλα τα προϊόντα της. Έτσι σχεδιάζει προϊόντα που κληρονομούν ενιαία τεχνικά, λειτουργικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά παρακολουθώντας άμεσα τις τεχνολογικές εξελίξεις. Τα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι:

  • η ευχρηστία, η χρηστικότητα και η φιλικότητα των συστημάτων μας προς τους χρήστες

  • η ευκολία διαλειτουργικότητας και ανταλλαγής δεδομένων με άλλα πληροφοριακά συστήματα

  • η πλήρης διασυνδεσιμότητα των δικών μας εφαρμογών και η δημιουργία ενιαίου περιβάλλοντος διαχείρισης και λειτουργίας

  • το ενσωματωμένο σύστημα ασφάλειας και κρυπτογράφησης των πληροφοριών για ασφαλή πρόσβαση τόσο σε περιβάλλον τοπικού δικτύου και, κυρίως, μέσω του Internet

  • οι μηχανισμοί αυτόματης αναβάθμισης εκδόσεων μέσω του Internet (Live Update) που εξασφαλίζουν σημαντική μείωση του χρόνου αναβάθμισης για τον πελάτη

Υπηρεσίες Internet

Ο ΕΠΑΦΟΣ διαθέτει τμήμα WEB Designing και υπηρεσιών διαδικτύου, το οποίο αναλαμβάνει τη σχεδίαση, υποστήριξη, ανανέωση και φιλοξενία web sites. Κάθε εκπαιδευτική μονάδα μπορεί πλέον να έχει την πλέον αξιόπιστη και οικονομική παρουσία στο διαδίκτυο. Κατοχυρώνουμε το εταιρικό σας όνομα στον παγκόσμιο ιστό, παρέχουμε διαχείριση emails, δημιουργούμε το περιεχόμενο του site, αναλαμβάνουμε την ψηφιοποίηση του υλικού, καταχωρούμε τις σελίδες σας στα πλέον γνωστά Ελληνικά και Διεθνή ευρετήρια αναζήτησης, φιλοξενούμε τις σελίδες σε πανίσχυρους servers που βρίσκονται πάνω σε ένα από τα πιο σύγχρονα Ελληνικά δίκτυα και δίνουμε πρόσβαση FTP, έτσι ώστε να συντηρείτε και να διαχειρίζεστε μόνοι σας το site σας.

Οι Πιστοποιήσεις Μας

Ο ΕΠΑΦΟΣ, διαθέτει πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2008 από τον Γερμανικό Οργανισμό TÜV CERT για τη σχεδίαση, ανάπτυξη και υποστήριξη λογισμικού και την εγκατάσταση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Επίσης η εταιρεία ανέπτυξε και εφαρμόζει σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών ISO/IEC 27001 για τις δραστηριότητες της που έχουν σχέση με την Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης. Διαθέτει επίσης Πιστοποιητικό Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14000:2004 στο πλαίσιο εφαρμογής της δέσμευσης της εταιρείας για μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία.

Συγχρόνως η εταιρεία είναι Gold Certified Partner της Μicrosoft για τους τομείς Ανάπτυξη Λογισμικού (Software Solutions) και Εγκατάσταση Πληροφοριακών Συστημάτων (Networking Infrastructure Solutions). Τέλος, ο ΕΠΑΦΟΣ είναι preferred partner πολλών μεγάλων διεθνών οίκων Πληροφορικής όπως Hewlett-Packard και Fujitsu και ταυτόχρονα διατηρεί μακρόχρονες και στενές συνεργασίες με τους περισσότερους Ελληνικούς Ομίλους Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.